fbpx
US: +1 347-814-1017 | UK: +44 20 3318-5807 | Tech. support: +420 212-241-990 info@sezam24.org

Подобрувања во хотелот по имплементација на Sezam24

Q

Проблеми

  • Трошоци за рецепционер

  • Бавен процес на пријавување со грешки во пополнувањето на податоците на гостите

  • Престанете да продавате соби во ноќно време

Q

Резултати

  • Намалени трошоци за пред бирото 3 пати

  • Процес на брзо проверување со киоск за пријавување во хотел Sezam24

  • Елена автоматски ги гледа сите статуси на пристигнување на гостинот

  • Собите се продаваат во текот на ноќта

Користејќи го овој киоск Sezam24 некое време, донесовме одлука за намалување на позицијата рецепционер. И можам да кажам дека нема да се вратиме на претходниот стил на работа.

Елена Трубачјова

Директор, Balu Apartments

Марија Слободскаја:

Така, денес ќе разговараме со Елена Трубачиова, генерален директор на комплексот Balu Project.

Елена, дали можеш да ни кажеш повеќе за Balu Project, што е тоа, какви услуги им даваш на клиентите.

Елена Трубачјова:

Balu Project е, ако можам да кажам така, еден вид симбиоза на ресторан и апартмани. На нашите гости им овозможуваме сместување во многу удобни апартмани со прекрасен поглед на градот, а исто така и на нашите клиенти им е можност да го посетат нашиот панорамски ресторан.

Марија Слободскаја:

Што мислите за автоматизација? Дали користите автоматизација во вашиот бизнис? И на кој начин?

Елена Трубачјова:

Да, секако дека не стоиме настрана, и ние сме погодени. На пример, во нашиот ресторан користиме посебен систем на каса што им помага на менаџерите да ги контролираат сите процеси што се случуваат во ресторанот, мислам на процесите што се случуваат и во кујната и тука во салата на ресторанот 

Марија Слободскаја

Мислиш келнер веќе го користи овој систем земајќи нарачка, дали сум во право?

Елена Трубачјова:

Навистина, сите наши келнери секогаш носат паметни телефони поврзани со нашиот систем на каса, така што системот ги прима информациите за нарачката одеднаш и потоа ги испраќа овие информации директно во кујната, а со тоа нашите готвачи можат веднаш да започнат со готвење.

Овој начин ни овозможува да ги забрзаме сите процеси на земање нарачки и информирање на кујната за овие нарачки. И што е важно, тоа го покажува нашиот професионален пристап кон бизнисот што нашите гости можат да го видат и искусат во нашиот ресторан.

Што се однесува до нашите станови, овде користиме и новини. Неодамна инсталиравме нов терминал, многу интересно решение. Тоа им овозможува на нашите гости да проверат сами по себе лесно и брзо, и можам да ги прегледам сите процеси што се случуваат и преку овој терминал.

Марија Слободскаја:

И што прави вработените додека гостите се чекираат? Дали имате специјален персонал за пријавување како и обично?

Елена Трубачјова:

Претходно имавме класичен прием со девојка на шалтер за пријавување, но потоа го инсталиравме терминалот, го завршивме прилагодувањето и сето тоа го направи заедно … И, откако го користевме овој терминал некое време, донесовме одлука да го намалиме местото на рецепционер. И можам да кажам дека нема да се вратиме на претходниот стил на работа. Најдовме нов начин на работа бидејќи сфативме дека повеќе не ни треба рецепционер затоа што видовме дека гостите можат сами да се пријават, да платат за сместување, да добијат картичка со клучна соба од терминалот и сè што останува да се направи за гостин е да се најде вистинскиот стан и да се смести во.

Марија Слободскаја:

И зошто беше Sezam24 што го избравте?

Елена Трубачјова:

Па, долго размислувавме за сето ова, имавме идеја да имаме некаков робот на рецепцијата, затоа што е многу поудобен, заштедува време, и што е исто така важно – не спречува од грешки поврзани со човечкиот фактор. Велам дека е важно затоа што, како што знаете, чешкото законодавство е многу строго, па затоа е многу подобро кога технички уред, а не човек, работи со такви податоци што бараат точност.

Елена Трубачјова:

Прво го видовме Sezam24 на изложбата For Gastro and Hotels 2018  во Прага. Ни се допадна начинот на кој изгледаше, неговиот едноставен чист дизајн и после тоа ја проценивме леснотијата на неговата употреба. Ги исполнува сите наши очекувања, сè што очекувавме од ваков систем..

Марија Слободскаја:

Ви благодарам, Елена. Ви посакуваме успех во вашата деловна активност и од наша страна ќе се потрудиме да помогнеме заедно.

Елена Трубачјова:

Благодарам многу!

Еден чекор кон автоматизација

Направете барање